Zavolajte

+421 911 899 004

Batožina

Zapísaná a podpalubná batožina

Každý letecký spoločnosť má svoje vlastné pravidlá na prenos batožiny, označované ako prepravné pravidlá. Tieto pravidlá stanovujú hmotnostné a rozmerové limity pre príručnú a registrovanú batožinu. Preto je dôležité, aby sa cestujúci informovali o týchto podmienkach priamo u svojho leteckého dopravcu.

Príručná batožina musí byť v rozmeroch, ktoré určuje letecká spoločnosť, aby sa dala bezpečne uložiť buď nad sedadlom, alebo pod sedadlo v lietadle. Registrovaná batožina, ktorá nie je počas letu pri cestujúcom, sa prepravuje v oddelenom batožinovom priestore lietadla. Túto batožinu cestujúci odovzdáva pri check-in pulte.

Bezpečnostné pravidlá na letiskách zakazujú prepravu určitých predmetov v oboch typoch batožiny. V príručnej batožine sa nesmú prepravovať ostré, rezacie alebo sečné predmety ako nože, nožnice, žiletky, manikúrne sady, vývrtky a podobne. Rovnako je zakázané prepravovať zbrane, atrapy zbraní, výbušniny, horľavé, chemické alebo jedovaté látky. Pri letmi z EÚ existuje obmedzenie na prepravu kvapalín, krémov, pást, gélov a sprejov.